❄️دکتر جوزف استیگلیتز (اقتصاددانان مشهور آمریکایی و برنده نوبل ۲۰۰۱):
این ویروس تولید چین را کاهش خواهد داد. ما فعلا نمیتوانیم دقیقا میزان کاهش سرعت رشد اقتصاد چین را پیشبینی کنیم. ما اکنون در جهانی زندگی میکنیم که اقتصادی بسیار یکپارچه و پیوسته به هم دارد و اگر ویروس کرونا در ابعاد بزرگی رشد کند، آنگاه شاهد خواهیم بود که تاثیرات اقتصادی کرونا از چین نیز خارج خواهد شد و اقتصاد جهانی تحتتاثیر عواقب اقتصادی ویروس قرار خواهد گرفت.
❄️دکتر جنت یلن رئیس سابق فدرال رزرو :
اگر ویروس کرونای جدید شیوع زیادی در سراسر دنیا داشته باشد، میتواند تاثیرات قابلتوجهی بر اقتصاد اروپا داشته باشد و علاوه بر آن اقتصاد آمریکا را وارد مرحله رکود کند. یلن معتقد است، وضعیت چشمانداز اقتصادی ایالاتمتحده، در صورت شدید نبودن آثار اقتصادی کرونا، خوب ارزیابی میشود؛ هرچند به غیر از کرونا نیز ریسکهای زیادی اقتصاد این کشور را تهدید میکنند.
❄️دکتر پل کروگمن (برنده نوبل اقتصاد ۲۰۰۸):
اکنون فدرال رزرو نسبت به قبل ابزارهای کمتری برای مقابله با تاثیرات اقتصادی ویروس کرونا دارد. با کاهش اخیر نرخ بهره توسط فدرال رزرو، اکنون محدوده این نرخ به ۱/۲۵ درصد رسیده است؛ مقداری که مقایسه آن با مقدار نرخ بهره در ابتدای قرن جاری میلادی، حکایت از دست بسته فدرال رزرو برای جنگ با کرونا دارد. ❄️دکتر مائورو گیلن استاد مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا:
معتقد است اگر در سالهای اخیر سیاست و جنگ تجاری دو منشأ مهم نااطمینانی در اقتصاد بوده است، اکنون ما شاهد این موضوع هستیم که بازیگر سومینیز به این جمع اضافه شده است. از نظر او، پیامدهای اقتصادی پدیده جدید تنها منحصر به چین نخواهد بود، بلکه کل اقتصاد دنیا را تحتتاثیر قرار خواهد داد. از سویی اقتصاد دنیا، وابستگی بسیار زیادی به رشد اقتصادی چین دارد و از سوی دیگر اکنون کشورهای دیگر نیز با شیوع ویروس دست به گریبان شدهاند. ویروس جدید، در کنار عوامل گذشته که در اقتصاد دنیا ایجاد نااطمینانی میکردند، خود به یک منشأ نااطمینانی جدید بدل شده است.
❄️دکتر لری هیتوی، اقتصاددان ارشد سابق در بانک UBS :
این اقتصاددان سه عامل را برمیشمرد که بر اساس آنها، باید نگران صدمه شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی بود. دلیل اول، محدودیتهایی است که بهدلیل جلوگیری از شیوع ویروس اعمال شده است و میتواند زنجیره تامین کالاهای مورد نیاز صنعت در سطح جهان را دچار خلل کند. مورد دوم این است که نااطمینانی بهوجود آمده، میتواند مصرف خانوارها را کاهش دهد. مورد سوم نیز که این اقتصاددان عنوان میکند، این است که سقوط بازارهای سهام جهان، در صورت تداوم میتواند بخش حقیقی اقتصاد را نیز دچار آسیب کند. از نظر هیتوی، اما دولتها راههای زیادی را برای مقابله با صدمات اقتصادی کرونا، میتوانند به اجرا بگذارند.
❄️دکتر نوریل روبینی استاد ایرانیالاصل دانشگاه نیویورک:
درباره یک رکود جهانی هشدار داده است. وی سیاستهایی را برای محدود کردن آثار اقتصادی شیوع کرونا مطرحکرده است. روبینی پیشبینی کرده است که در اثر شیوع این ویروس بازارهای سهام با افول ارزش روبهرو شوند، قیمت نفت کاهش پیدا کند و همچنین بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله نیز با کاهش روبهرو شود. روبینی چالشهای ویروس جدید و جنگ نفتی را نشانهای بزرگ از یک رکود در اقتصاد جهان قلمداد کرده است. او به مقامات پولی پیشنهاد کرده است که راههای دسترسی به اعتبارات را تسهیل کنند، پول بیشتری در اختیار مصرفکنندگان قرار دهند و همچنین سطح نقدینگی را نیز افزایش دهند.